Geschiedenis

In 1976 zijn er een paar bewoners uit de woonwijk Risdam-zuid bij elkaar gekomen en hadden het idee om voor de bewoners van de wijk een soort dierenweitje in te richten. Het idee was natuurlijk leuk, maar waar richt je zoiets in en hoe verzorg je die dieren? September 1976 werd in basisschool De Tweemaster het nodige kleinvee bij elkaar getoverd en daarmee werd een verzorgingscursus gestart. Al gauw ontstond het idee om een kinderboerderij te starten.

 

Op dat moment stond net de boerderij van Bernhard de Haan leeg (“Deus Adjutor” genaamd), die net uitgekocht was door de Gemeente Hoorn. Dus werd er bij de gemeente gevraagd of daar niet een stukje grond afgezet kon worden om daar wat beestjes te laten lopen. Dit verzoek werd ingewilligd en er kwam een hekje van gaas omheen te staan. Via-via wist men aan wat ganzen en geitjes te komen.

Dit was de eerste stap, maar ja als je enthousiast bent wil je steeds meer. Er werd dan ook een vrijwilligersclub opgericht die de dagelijkse verzorging op zich nam.Tevens werd er een voer en verzorgschema opgesteld.